Subscribe:

Labels

Sunday, May 23, 2010

Politik atau Isu semasa???

Assalamualaikum, alhamdulillah hari ini masih diberi ruang untuk bernafas di bumiNya. Meneruskan sisa-sisa hidup yang tak pasti apakah kesudahnnya. Mungkin bahagia yag menanti, mungkin juga sebaliknya..nauzubillah. Sesungguhnya hanya Dia yang tahu keputusannya. Sudah lama ana membiarkan blog ini berhabuk dan bersawang. Alhamulillah, hari ini ada sedikit masa untuk update isi blog ini, setelah hari-hariku dipenuhi taklifan-taklifan yang diberi. Esok hariku akan bertambah kurang masa senggangnya, ya Rabb, bantulah aku.

Banyak perkara yang rasanya ingin dikongsi dalam post kali ini,ada q yang panjang dalam kepala ana ketika ini. Tapi rasanya tak tertulis kesemuanya disini. Oleh kerana kecelaruan yang sedang melanda ketika ini. Terlalu banyak perkara sedang bemain di fikiran.

Minggu lepas ana ada pergi interview di sebuah pejabat. Peng'interview' bertanya kepada ana, 'Baiklah, ceritakan sedikit isu semasa yang sedang hangat sekarang ni". Huhu, terkedu juga ana. Bukan ana tak tahu, sebenarnye waktu tu hangat tentang kemenangan PR di Sibu. Teragak-agak ana nak jawab. Hurm, pe yang sebenarnye ye? Ana jadu kurang jelas dengan istilah politik dan isu semasa. Kalai ikutkan pemikiran minda ana, politik adalah isu semasa. Mengapa kalau kita bercakap tentang politik, orang akan buat tak dengar? Pelik ana dengan situasi ini. Meninggalkan post ini dengan persoalan.


Politik dan isu semasa, adakah ianya sama atau dua benda yang berbeza? Wallahua'lam

2 comments:

محمد حذوان بن حميدان said...

Politik dan isu semasa, kdua-duanya saling berkait..teruskn mnulis.. (^_^)

shabab said...

Syukran ya akh

About Me

"Andai diumpama ISLAM seperti sebuah rumah usang yang hampir roboh , maka aku akan berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa-jiwa muda...... Aku tak ingin ramainya bilangan mereka Tp aku ingin hati-hati yang ikhlas untuk membantu dan bersamaku membina kembali bangunan usang itu.... (As-Syahid Imam Hasan Al-bana)

Followers