Subscribe:

Labels

Sunday, February 26, 2012

Saya sayang mereka ^^,

Assalamualaikum , bertemu lagi di entry ke berapa tah. Rajin pula ana mengupdate sekarang, walau pun tak sekerap seminggu sekali, tapi kira rajin la ni. Mereka (adik-adik usrahku) membuatkan ana rajin nak berkongsi disini ^^, .

Entry kali ni macam diari ckit. Maaf ye.

Alhamdulillah, pertama-tama sekali terima kasih Ya Allah kerana Engkau telah memberikan aku mengenali dan berukhwah bersama mereka.

Mengenali mereka seawal mereka form 2, I guess. First time jumpa waktu Program Titian Mahabbah, first program yang ana handle di SAMER bersama rakan-rakan BADAR dari Generation 20 or GEN20 SAMER. Tapi yang ni ana ingat sorang je, sebab ana buli (pecahkan belon ) die time riadah petang.

Dengan kuasa Allah, kami dipertemukan hampir detiap tahun melalui program-program yang kebetulan ana join. Dan yang terbaru, dimana ana kira saat permulaan hati ini tertaut erat ialah di Nadwah Kepimpinan Islam di Batang Kali. Terima kasih ana ucapkan kepada sahabat, Amalina dan juga Fitri kerana menjemput ana sebagai fasilitator program.

Walaupun baru 2 bulan ana mengenali mereka, rasa macam dah bertahun. Mereka ini, memang ana tak pernah kenal pun, sebab ana habis 2007, depa masuk 2008. Semuanya dengan izin Allah ana dipertemukan dengan adik-adik yang sangat2 ceria ini. ^^

Sepanjang perkenalan, banyak yang ana dah belajar dari mereka. Seronok bila dapat jumpa mereka. Kalau tak jumpa macam ada something missing je. Huhu ^^,

Kali ni dapat berprogram bersama-sama adik-adik tersayang, dari batch 23 sampai la batch 26. Sangat seronok, tak dapat nak gambarkan. Walaupun hanya 2 hari dapat bersama. Ada yang tak nak balik. Hehe.

"Ukhwah itu bukannya dinilai dengan wang ringgit. Ukhwah itu bukan seperti touch n go dan juga smart tag. Ukhwah ini diukur, sejauh mana tahap pengorbanan sesama kita. Ukhwah ini juga diukur dari semangat kebersamaan kita. Akak sayang adik-adik semua (Asna,Nas,Djah,Faezatul,Syu,Fad Miz,Najah,Farhana,Fadilah Khalil,Kamilia,Izzah,Dyana,Umira,Aqilah,Ummu,Nabila,Nooi,Farhah,Safwanah,Aishatul,Raihana, Fitria, Munira, Zaimah,ada lagi ramai nak2 from Imtiyaz, tapi maaf tak tersebut ye. Panjang sangat nak taipnye ^^,) "

InsyaAllah kita sama-sama jaga hubungan ini sehingga ke jannahNya ya. ^^,

rindu dengan semua sekali , adik-adik dari Sahabat23, Legasi24, Imtiyaz, Gen26 and Gen27 (ni tak tahu pakai nama gapo ^^, )

lagu ni untuk adik-adik semua


0 comments:

About Me

"Andai diumpama ISLAM seperti sebuah rumah usang yang hampir roboh , maka aku akan berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa-jiwa muda...... Aku tak ingin ramainya bilangan mereka Tp aku ingin hati-hati yang ikhlas untuk membantu dan bersamaku membina kembali bangunan usang itu.... (As-Syahid Imam Hasan Al-bana)

Followers